• voor 22.00 uur besteld, morgen in huis
  • samengesteld door specialisten
  • met bierkaart en persoonlijke wenskaart

En hierom Bierbox

Bier is bier, hoorden we onszelf nog zeggen - wel alweer vijfentwintig jaar geleden. Naar dat ene café, met wel honderd verschillende bieren op fles, ging je toen niet. Dat was voor geitenwollensokkenleraren. Bier was plezier. Bier was pils. Pils was bier. Wist jij veel. Bier was lekker normaal. Makkelijk vooral. Maar was het genieten? Mwah. Eerder gieten.

Op de bierafdeling van Albert Heijn is het een gevleugelde uitspraak geworden: van gieten naar genieten. Het zegt eigenlijk alles over het idee achter deze site. Over de doelstelling van de initiatiefnemers. De ambitie om pilsdrinkers, beginnende speciaalbierdrinkers, of hoe-dan-ook-mogelijk-geïnteresseerden in de vernieuwde bierwereld letterlijk en figuurlijk te laten proeven dat er méér is dan pils.

Niets mis met pils. Dat vooropgesteld. Absoluut niets. Maar eenmaal meer bierstijlen geprobeerd, zult u beseffen dat het toch is alsof u al die jaren alleen maar dat ene favoriete gerechtje hebt gegeten terwijl er nog tientallen, honderden gerechten te ontdekken waren.

Bier is er in zóveel stijlen, zoveel smaken, zoveel nuances. Je ziet het om je heen. Er is een bierrevolutie gaande. Maar voordat de revolutie doorraast, dachten wij: laten we iedereen op instapniveau helpen om die bier stijlen te ontdekken, om de lol en schoonheid van de veranderende bierwereld te zien en dus om nét even méér van bier te genieten. Bier ís niet zomaar bier.

Team Bierbox